Tevredenheid Intensieve zorgen

Inhoud

Deze enquête heeft als doel informatie te verzamelen over de familietevredenheid van de zorgverlening op de afdeling intensieve zorgen van een acuut ziekenhuis. De meeste patiënten zijn gesedeerd tijdens hun verblijf op een intensieve zorgen afdeling. Zijn (haar) familieleden zijn dan ook meestal beter geplaatst om een objectief oordeel te geven.

 

Meetinstrument

Deze vragenlijst is een vrije vertaling van het instrument FS-ICU (34) van het National Quality Measures Clearinghouse (AHRQ). De vrije vertaling van de vragenlijst is samen met een hoofdverpleegkundige en zijn team van intensieve zorgen op punt gezet. De eerste 'try out' dient nog uitgevoerd te worden. Aanpassingen aan deze versie zijn dus nog mogelijk.

 

Rapportrubrieken

Het rapport bevat de volgende items: algemene tevredenheid, demografische gegevens, zorgzaamheid ten aanzien van de patiënt, symptoomherkenning, zorgzaamheid ten aanzien van de familie, professionele kennis & communicatie, paramedische begeleiding, betrokkenheid in de besluitvorming, hotel accommodaties, aanbevelingsscore, vrije commentaren.